De mens achter de schrijver -2

In de jaren ’80 van de vorige eeuw studeerde ik archeologie aan de VU in Amsterdam. Ons veldwerk deden we in Salento in de provincie Apulië. Tijdens zo’n campagne verbleven we in het blauwe huis. De VW-derby voor de deur was van één van mijn medestudenten en ging onder de naam ‘Dubi-derby’.

In de omgeving stonden destijds nogal wat verlaten masseria’s (een type boerderij)

Salento

De foto’s zijn van verschillende locaties.


salento2

Bij deze masseria hoorde zelfs een kapel.

In de omgeving bezochten we ondermeer Gallipoli

En Bari

Bari

8 gedachten over “De mens achter de schrijver -2

    1. Dank je. Het zijn natuurlijk maar kiekjes die ik jullie wil laten zien om iets van mijn leven met jullie te delen. De zwart-wit foto is wel gemaakt met een spiegel-reflex camera die ik toen had. Deze is helaas in Italië gestolen en ik heb daarna nooit meer een ‘echte’ camera gekocht.

      Geliked door 1 persoon

  1. Wat een prachtige foto’s. Heel bijzonder om het Italie van die tijd te zien. Puur en prachtig. de foto van de vissersboot is heel inspirerend voor een schrijver. Er komt meteen een mooi melodramatisch liefdesverhaal naar boven borrelen.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ja. Toen zelfs een oude vrouw gezien die op haar knieën de treden naar de Basiliek opging.
      De intocht van die houten Klaas is een herdenking van het overbrengen van het gebeente van de heilige. Als ik Wikipedia raadpleeg, moet dat ik 1089 geweest zijn en hebben wij het 9de eeuwfeest meegemaakt. Jammer dat ik er bijna geen foto’s van heb. Teveel deelgenomen en te weinig geobserveerd, denk ik.

      Like

Plaats een reactie