Over boeken 1

Na een mooi, maar vermoeiend schooljaar is de zomervakantie begonnen en heb ik weer tijd om te lezen en te schrijven. Met een cadeaubon van het bestuur waarvoor ik werk heb ik een aantal boeken gekocht, die ik de komende tijd wil lezen en bespreken.

Afgelopen week begon de vakantie al voorzichtig met een filmvoorstelling (waarover later meer) en een etentje op een terras. Vanwege het prachtige weer zat het terras vol en dat leidde ertoe dat we een dame uitnodigde aan te schuiven. Later kwam ook haar partner en we raakten in een geanimeerd gesprek. Wat bleek: Inga Mol is ook schrijfster, ondermeer van kinderboeken. Haar boeken over Eddie, Belle en Flo heb ik aangeschaft met het vooruitzicht van de Kinderboekenweek 2019 in gedachten. Volgend jaar zit ik in de commissie die op school vorm moet geven aan de KBW. Het thema is reizen en ik ga twee dagen per week lesgeven aan groep 4/5. Te zijner tijd zal ik een recensie schrijven over deze boekjes.

Inga Mol heeft haar eigen website en Eddie, Belle en Flo zijn te vinden op Facebook

Een ander boek wat ik heb gekocht hangt samen met mijn belangstelling voor de Afscheiding, waarin Albert van Raalte, die zo’n belangrijke rol speelt in het leven van Machiel Dierks, een rol speelt.

Eerder meldde ik al dat ik het boek van Michiel van Diggelen De Exodus van Hendrik Peter Scholte had ontvangen.

Over dezelfde periode schreef ook Marcel de Jong het boek De Afscheiding waarin Hendrik de Cock de hoofdpersoon is.

In maart van dit jaar bracht ik een bezoekje aan Ulrum, het dorp waar deze roman zich afspeelt.

Ik ben gister begonnen met lezen en ik zal in de loop van de vakantie een uitgebreide recensie schrijven over de twee romans over de afscheiding en de relatie met met name deel 2 van Machiel Dierks.

6 gedachten over “Over boeken 1

 1. Anne Mieke, Mag ik even weten, wat is de 2e roman over de Afscheiding? Graag bericht, mij interesseert die periode zeer.Benjamin Hieronymus Ploeg was de oom van mijn bet overgrootvader Geert de Wit, die getrouwd was met Maria Ploeg, dochter van Petrus Jan Ploeg

  Like

  1. Staat genoemd in de tekst. Het gaat om het boek vanMichiel van Diggelen: De exodus van Hendrik Scholte. Scholte en De Cock waren de mannen van het allereerste uur van de Afscheiding, die feitelijk begon in Ulrum. Scholte stond toen in Doeveren. Ook Scholte is met een groep mensen naar Amerika vertrokken. Zij gingen naar Pella.

   Like

 2. De tekeningen van de kinderboeken zien er alvast vrolijk uit.Ik ken ze niet, ben er ook al jaren uit.
  Je heb leesplannen, zie ik. Ik hoop dat je je kunt concentreren ondanks fr warmte.
  Geniet de boeken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s