Brand in de fabriek

Op 28 juli 1857 brak er brand uit in de modelmakerij van de fabriek van van Enthoven. Getuige de krantenberichten moet het een indrukwekkende vuurzee zijn geweest.

Het spektakel inspireerde de schilder Petrus van Schendel tot het werk: ‘De brand van de fabrieken Enthoven te Den Haag’

Afbeelding: Artnet.com

De brand moet een enorme indruk hebben gemaakt op de arbeiders. Aan de gebeurtenis zal ik dan ook een hoofdstuk wijden in deel 3 van Machiel Dierks.

N.B. Om privé redenen heb ik een tijd niet kunnen schrijven. Heel voorzichtig probeer ik dit weer op te nemen. Als alles goed gaat, zal ik hier weer met enige regelmaat een stukje plaatsen.

6 gedachten over “Brand in de fabriek

  1. Hallo Anne Mieke,

    Ook ik ben een tijdje uit de running geweest op Facebook en heb een aantal zaken gemist. Ik vroeg mij af hoe het verloop van je boeken is gegaan. Ik mis namelijk het tweede of derde deel van de Brabantse jongen. Die versie dat hij in Den Haag ging wonen. Mijn man en ikzelf zijn in 2019 bezig geweest met het vinden van een appartement, dat wij tot onze verbazing snel konden kopen buiten onze woonplaats . Kortom ik ben nu weer zo af en toe op Facebook. Ik hoop dat het goed met je gaat en wil graag het vervolgbaar kopen als het klaar is. Groetjes van Gemma

    Outlook voor Android downloaden

    ________________________________

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s