Kat uitlaten

Tot de dagelijkse routine in dit nieuwe leven hoort het uitlaten van Nozem. Ochtend, middag en avond doen we de ronde, zelfs als het regent wil hij naar buiten en zeurt net zo lang tot ik toegeef.

<p class="has-drop-cap" value="<amp-fit-text layout="fixed-height" min-font-size="6" max-font-size="72" height="80">Opgegroeid als Haagse straatkat die gewend is zijn eigen gang te gaan, is het wel even wennen: op gezette tijden, onder strenge begeleiding de omgeving verkennen. Voorzichtig kijkt hij om zich heen. Langzaam breidt zijn actieradius zich uit. Hij snuffelt op de onmogelijkste plekken en laat zijn eigen geurspoor na. Geregeld kijkt hij om of ik wel volg.Opgegroeid als Haagse straatkat die gewend is zijn eigen gang te gaan, is het wel even wennen: op gezette tijden, onder strenge begeleiding de omgeving verkennen. Voorzichtig kijkt hij om zich heen. Langzaam breidt zijn actieradius zich uit. Hij snuffelt op de onmogelijkste plekken en laat zijn eigen geurspoor na. Geregeld kijkt hij om of ik wel volg.

En van de toenaderingspogingen van een jong poesje is de oude man niet gediend.

6 gedachten over “Kat uitlaten

  1. Even wennen voor de Haagsche meneer. Aan de omgeving te zien gaat hij dat zeker redden. Nu nog even aftasten. Bijna menselijk zou ik zeggen…mooie omgeving Anne Mieke. Met de kerstdagen hebben we gelogeerd in Wezuperbrug. Erg mooi en rustgevende omgeving moet ik zeggen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat knap dat hij in je buurt blijft. Dat zou ik niet durven met mijn twee katten. Zij leven binnen en gaan tweemaal daags luchten op een klein stukje dat voor hen is afgebakend bij de achterdeur. Volgende zomer verhuizen ze ook mee naar de flat. Daar krijgen ze een stukje balkon dat we omheinen als kattenren.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s