Carnaval

Jaren geleden liep ik in Fijnaart mee in de Carnavalsoptocht. Ik heb het altijd een mooi feest gevonden. Het levensritme in de Randstad weerhoudt me er al vele jaren van tijdens vastenavond naar het zuiden af te zakken. Op deze carnavalszaterdag vraag ik me af hoe in de 19de eeuw Machiel carnaval zal hebben gevierd.

Voor wat achtergrondinformatie over de geschiedenis van Carnaval heb ik de hier al eerder aangehaalde site van Jef de Jager geraadpleegd.

Ook op dit speciale vastenavondblog is het een en ander te vinden

Voor iedereen die Carnaval viert: Fijne dagen en tot woensdag.

carnaval

5 gedachten over “Carnaval

  1. Jaren woonde ik in Vlaanderen en dompelde me samen met kinderen en vrienden onder in het carnaval-bad. Sinds 4 jaar in de Randstad waar weinig tot geen carnaval gevoel is te ontdekken. Dan mis ik het onthaast moment in t vroege voorjaar enorm.
    Voor alle leutemakers, geniet ervan.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ik mis het soms ook wel, maar juist omdat je er hier in het dagelijks leven op straat en overal om je heen niets van merkt, gaat het feest vooral toch ongemerkt aan je voorbij. Ik neem me dan voor om het volgend jaar toch minstens eens naar de optocht in Bergen op Zoom te gaan kijken ofzo, maar het komt er steeds niet van.

      Like

Plaats een reactie